sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Matskun uusi "Gigabyte Aorus FO48U" näyttö

No nyt täytyy heti alkuun sanoa, että ihan hemmetin hiAno näyttö 😍😍😎😎 Vaikka livenä en ole vielä(?) tätä nähnyt, niin... No khyllä kuvat kertoo puolestaan ihan tarpeeksi 😇😇 Itse en vaan tämmöistä hommaisi, niin "kooltaan"... Tai leveydeltään, itse haluan - ja tulen aika varmasti, hommaamaan (ultra) leveän näytön 😊 Vaikka, no mulla on jo semmoinen (en tiedä/muista, olenko blogannut siitä - ainakin olin silloin "blogi tauolla", kun se hommasin...), mutta haluan isomman 😈😈 Se vaan vaatii "kunnon" koneen, en mä tän hetkiselle "rupu" koneelle semmoista hommaa...

Ja mitä järkeä olisi, kun;

1) Se (näyttö) maksaa yli tonnin...

2) Pelikone - jonka haluan enemmän, maksaa reilut kaksi tonnia...

3) Mulla on jo hyvä näyttö (joka maksoi n. reilut 300e)

Tärkeysjärjestys, ei muuta... 😊

Joo, nyt vaan länttään kuvat tähän peräkkäin, en "jaksa" keksiä tekstiä (se kun olisi vähän "väkinäistä"...)! Toki, ajatuskupla tulee vielä loppuun 😇.

(Edit: Lisäsin kuvatekstit -Matsku)

Ominaisuuksiahan tässä näytössä riittää vaikka muille jakaa 🤤🤩!

Näyttö on fiksusti pakattu 📦🤓. Laatikon ja styroksit sai nostettua kätevästi pois kun irrotti ensin alhaalta muoviklipsit 🤓.

Pehmeä peitto alle suojaksi ja näyttö "mahalleen" pöydälle, jotta jalat oli helppo ruuvata paikalleen 🪛.

Siinä se komeilee, pois laatikosta seisten omilla jaloillaan 😎.

Yläosa on noin ohut 😲... Liiankin ohut 😕... Pitää nostaa alempaa.

Siinä kuva monipuolisista liitännöistä 🤓. Sähkötöpseli on toisella puolella 🔌, siitä ei kuvaa. Näytössä on muuten KVM-kytkin (Keyboard, Video & Mouse) eli kun liittää 2 konetta (toisen USB-C:llä ja toisen USB-B:llä, niin USB-A portteihin kytketyt laitteet (esim. näppis ja hiiri) toimii molemmilla 😎. Ei tietty yhtä aikaa, vaan ne vaihtuu koneesta toiseen kätevästi samalla kun vaihtaa kuvalähdettä 🤓.

Siinä se komeilee asennettuna 😎. Vanhoista näytöistä näkee heti kuinka haalistunu 💩 sama taustakuva on niissä uuteen OLEDiin verrattuna 😭🤩😄.

Pelkkä taustakuva ilman häiritseviä ikoneita (joita on muutenkin vaikee saada teräväks valokuvassa 😖) uudella näyttöllä 😎. Tosin valokuva ei tee oikeutta OLEDin upeille HDR-väreille 🎨🌈 vaikka kännykän 📷ssa onkin HDR.

Ja pelikuvana upea Avatar: Frontiers of Pandora 🔵👽. Sitäkin on vaikee saada 100% teräväks valokuvaan 😕. Tosin seuraavaks pitää hankkia uus näytönohjain 😬, joka jaksaa pyörittää 4Kta kaikilla herkuilla 😎. Nykyisellä 4½ vuotta vanhalla kaikki herkut päällä ruudunpäivitys on vaan noin 19 kuvaa sekunnissa 😫. Täytyy jaksaa odotella tammikuun loppupuolelle kun julkaistaan kasa uusia näytönohjain malleja 🤓🤩.

Kuten totesin; "hemmetin magee näyttö" =) yeah..!! B) Niin, tämähän menee "päivän makeesta kuvasta" - TOD..!! *SYDÄN* Joo, ei muuta... Paitsi..?! =O No olisi kiva, että Matsku blogaisi myös :) Mutta, ymmärrän hyvin - että hänellä ei ole intoa =/ itQ :'( Mutta, no jos tästä (blogaamisesta) saisi rahaa, niin...

Uusivuosi 2024 "by Tontsa" - Minä sikarin kanssa

Äsken blogasin yhteiskuvan, tässä olen ihan vain minä 😍😇😎😋😁


Eipä ole oikein lisättävää... :) Tyylikäs kuva, jos saanen sanoa (sen itsestäni, siis...)! :saint:

Uusivuosi 2024 "by Tontsa" - Porukalla fotossa

Enpä tiedä mitä tähän lisäisi, kiva kuva khyllä... 😇


Yksi piti vaan 'sotata', kun en huomannut kysyä - haluaako hän olla tässä blogissa... Tai, no toki - turha kysyä, semmoista minkä jo tietää...

Uusivuosi 2024 "by Tontsa" - Päivän "pizza" ruoka

Jahas, se olisi pizzaa - tai oli... 🍕😋

Minkäs muun juoman, kun Coca-Colan kera 😍😍😎😎

Khyl kelpas 😇 Vaan... 😵😵


No ei kelvannut(kaan), niin kokonaan - hyvä että edes puolta jaksoin syödä (kello oli niin vähän) =/ itQ :'( Mutta, no hyvä vaan..?! =O No satuin Hulkin tapaamaan tänään (niin jo aikasemmin, illalle oltiin jo suunniteltu meno...), ja hänellä sattui sopivasti olemaan nälkä :) Joten... Win-win!! B)

Uusi vuosi @ Kansalaistori: Ilmakitarointia

Tunnelma oli niin kova että innostuin sitten vetämään ilmakitarasessiot.
Samoin Tontsa innostui sitten ilmakitaroimaan. Oli kyllä hyvä meininki.

Uusi vuosi @ Kansalaistori: Artistit

Konsertissa esiintyi kolme kuuluisaa artistia joista ekana esiintyi Vilma Alina.
Seuraavaksi lavalle astui laulaja Bess näyttävässä asussaan.
Ja illan kruunasi itse Käärijä jonka Cha-Cha-Cha kappaleella päätettiin konsertti ja vuosi 2023.

Uusi vuosi @ Kansalaistori

Helsingin Kansalaistorilla oli lava valmiina uudenvuoden konserttia varten. Oltiin siellä ajoissa paikalla ennen konsertin alkua.
Siinä lämppäribändi joka oli itselleni tuntematon rap duuo. Ihan hyvät setin kuitenki veti.

Vuoden viimeinen leffa + poster + jälkiruoka

Tulipa käytyä Tontsan kanssa katsomassa kotimainen kauhupätkä Tuomion saari mikä kyllä osoittautui aika kuvaki. Leffassa kaveriporukka tekee reissun saareen missä asustaa säkkipäinen kirvesmurhaaja joka sitten tiputtelee porukkaa yksi kerrallaan. Leffan ainoat hyvät näyttelijät olivat Salkkareista tutut Konsta Hietanen ja Markku Pulli. Ilman heitä antaisin leffalle ⭐️ tähden..., mutta heidän ansiostaan pisteet nousee ⭐️⭐️ ja puoleen. Tämä leffa jää nyt sitten vuoden viimeiseksi leffaksi.
Leffa käytiin katsomassa Tennarin LUXE-salissa mikä sentään paransi muutoin kaameaa leffaelämystä. 
Tonta tarjosi myös jälkiruokana/-leffamässyinä toimineet karkit. Ne oli jotain joululta yli jääneitä Panda Tonttu suklaakarkkeja.

Vuoden viimeinen juoma

Pizzajämien kanssa otin juotavaksi tollasen Pirkka Toukkis limpparin.
Ja olihan sitä tottakai otettava tollanen hörppykuva. Ja tämä olikin vuoden viimeinen sellainen. Ainakin täällä MatoApinan blogissa. Omaan Hulkin blogiin blogaan vielä yhden päivän juoman.

Vuoden viimeinen ruoka

Tontsan luona sain vetäistä loppuun Tontsan pizzan jämät ja se riittääkin hyvin päivän ruoaksi. Taustalla näkyy Family Guy ohjelma..., mutta nyt en pistä päivän TV-sarja labelia.

Vuoden viimeinen png-kuva

Vuoden viimeisenä png-kuvana toimii KKSA-kuvassa hyödyntämäni hukuttaja-Pekka png-kuva. 

Vuoden viimeinen KKSA-kuva

Viimevuonnakin muokkasin vuoden viimeisen KKSA-kuvan joten oli tällekin vuodelle kehiteltävä jotain ja sainpa sitten tollasen kuvan tehtyä.

Vuoden viimeiset typyt

Viime vuonna käytin typykuvissa -"final girl" -vitsiä niin nyt en viitsi kierrättää samaa vitsiä joten tämä kuva saa nyt toimia vuoden viimeisenä typykuvana noin ylipäänsä.

Vuoden viimeinen (päivän) kuva

Vuoden viimeisenä (päivän) kuvana toimii hauska kuva Jim Carreyn Yes Man elokuvasta. -"Bye now" -viittaa hyvästeihin vuodelle 2023.

Vuoden viimeinen makee kuva

Viimevuonnakin menin Ghostbusters teemalla kun odotin sitä uutta leffaa tänä vuonna saapuvaksi..., mutta se lykättiinkin ensi vuodelle ja vieläpä syntymäpäiväkuukaudelleni eli maaliskuulle. 

Mutta itse kuvaan: -vuoden viimeisenä makeena kuvana toimii ensimmäinen katsaus tuttuun Slimer hahmoon joka tekee paluun uudessa leffassa.

Vuoden viimeinen liikkuva kuva

Vuoden viimeisena liikkuvana kuvana toimii tollanen countdown laskuri. 

Vuoden 2023 viimeinen päivä

Vuoden viimeinen päivä pärähti käyntiin ja aika blogata vuoden viimeiset MatoApinan perus blogaukset.

  • Vuoden viimeinen liikkuva kuva 
  • Vuoden viimeinen makee kuva 
  • Vuoden viimeinen (päivän) kuva 
  • Vuoden viimeiset typyt

R.I.P. Tom Wilkinson (1948-2023)

Suru-uutisia elokuvamaailmasta. Kaksinkertainen Oscar-ehdokas näyttelijä Tom Wilkinson on kuollut. Lähteiden mukaan tapahtui hyvin äkillisesti niin ei ole tietoa vielä kuolinsyystä. Näyttelijä muistetaan muun muassa elokuvista Full Monty! - Housut pois..., Rush Hour..., The Patriot ja Batman Begins. Kepeät mullat ja lepää rauhassa Tom Wilkinson🌺.

Vuoden viimeinen screenshot & link

Tänään viettävät jälleen syntymäpäiviään nämä seuraavat näyttelijät ja yksi ohjaaja. Alla👇 vuoden viimeinen linkki