keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Nyt on PAkKO (:p... :D) "valittaa" :/... :'(... :p... :D!


Tai eipä khyllä edes sitäkään, niin "valittaa", ihan vaa kysyä että tarkotuksellako sä (Hulk) noi tummennukset, tai "tummennukset" (:p... :D) pistät otsikoihin :x, vai...?

Tummennukset, tai "tummennukset" (:p... :D) otsikossa -kuva!


Vai................................(:p... :D)?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on paksunnos/boldaus. Tummennahhan tuo komento ei ollenkaan, eli väri ei siis vaihdu...

matsku84 kirjoitti...

Samaa oon yrittäny pari kertaa sanoa, mutta Tontsa kutsuu silti kaikkea omalla tavallaan :x...

sh1raz kirjoitti...

Jokainen omalla tyylillään =), TOD B)! Ja mitäs sanot tähän:

LOiSTava kuva!

TOD LOiSTavaa!

matsku84 kirjoitti...

Kuva

Yllä olevassa kuvassa on pari esimerkkiä (Tilt ja Afterdawn) semmosista paikoista, joissa lukee oikein eli "Lihavoitu". Afterdawnista en saanu screenshottiin mukaan työkaluvihjettä (kun siirtää hiiren "B"-painikkeen päälle), joten piirsin sen siihen ite :P.

Ja kyllä toi edelleen vaan lihavoittaa eikä tummenna tekstiä ;). Ihmisen silmä vaan ei pysty erottamaan sitä niin tarkasti, joten ympärillä oleva valkosen tai muun värinen tausta saa sen näyttämään vaaleemmalta - yksinkertainen optinen harha, kuten vaikka semmoset kuviokuvat, jotka näyttää esim. pyörivän vaikka ne on ihan paikallaan. Ton voi itse todeta kattomalla TV:tä tosi läheltä, jolloin näkee että kuva muodostuu sinisistä, punasista ja vihreistä pisteitä, vaikka se kauempaa näyttää ihan eri väriseltä. LittuTV:ssä ne pisteet on tosi pieniä, joten paljon helpommin sen huomaa putkitelkkarista. Jos boldista ja tavallisesta tekstistä kummastakin ottaa minkä tahansa yksittäisen pikselin tarkasteltavaks, niin ne on tasan tarkkaan samaa yhtä tummaa mustaa väriä, muodostettuna vihreestä, sinisestä ja punasesta valosta sopivasti annostelemalla. Asia näkyy harvinaisen hyvin ton kuvan vasemmassa laidassa, jossa on Tiltin valikko normaalilla teksin koolla, sekä yhden asteen verran zoomattuna ulos. Normaalissa se näyttää lihavoidulta ja zoomatussa ei lihavoidulta. Jokainen voi testata sitä Firefoxissa painamalla Ctrl ja miinus tai plus nappeja. Monet fontit on tommosia, että zoomattuna ne näyttää lihavoiduta vaikka ne ei sitä ole. Sen alla on sama havoinnaoillistettu Paint -ohjelman eri kokosella tekstillä. 12 koko näyttää ihan normaalilta, kun taas 14 koko näyttä lihavoidulta vaikka se ei sitä tossa ole.