maanantai 30. kesäkuuta 2008

Matskun lisäykset matkatavaralistaan

Otsikko ja kuvahan taas kertovat kaiken, mutta listataan kuvat tähän ja täsmennetään suurinta osaa niistä:

  1. Silmälasi/aurinkolasikotelo - Varsinkin huvipuistossa on syytä olla suojaisa paikka johon pistää lasit tarvittaessa.
  2. Uimashortsit - No tuskinpa uimassa käydään kun lähimmälle uimarannalle on melkoisesti matkaa, mutta eipä sitä koskaan tiedä jos vaikka jostain vesipuistosta tai kylpylästä innostuttaisiin ja nuo käyvät myös varashortseista.
  3. Kynsileikkuri - No ei tämä kyllä ole kovin välttämätön jos leikkaa kaikki kynnet ennen matkalle lähtöä. Mutta jos joku ottaa niin se on EHDOTTOMASTI pakattava matkalaukkuun eikä käsipakaasiin.
  4. Linkkari/monitoimityökalu – No eipä sitä koskaan tiedä minkälaiselle yleistyökalulle voi tulla tarvetta. Tämäkin EHDOTTOMASTI vain ja ainoastaan matkalaukkuun
  5. Kynsisakset – Samaa kategoriaa kuin kynsileikkurit… Ei välttämätön ja EHDOTTOMASTI vain matkalaukkuun.
  6. Sisä- ja ulkolämpömittari – Mulla on tommonen tossa ikkunalaudalla ja siitä näkee kätevästi ulko- sekä sisälämpötilan, ja olenkin ottanut sen lähes aina pidemmille majoitus matkoille mukaan, joten tämäkään ei ole poikkeus.
  7. Pistorasia adapteri – Jenkeissä kun on erilaiset pistokkeet, niin tommosella adapterilla saa sellaiset laitteet toimimaan, joissa lukee ”110-230V” (kuten useimmat kännykkä- ja kameralaturit) tai jotain muuta, joka sisältää jenkeissä käytettävän 120 volttia. Meillä noita on kolme, joka lienee riittävä määrä, mutta mun laitteilla on sitten prioriteetti jos ette ota mukaan/hanki omia B)… :P.
  8. Kamerakotelo – No tämä ei selittelyä kaipaa.
  9. Avaimet – Jos vaikka vanhemmat, kämppikset tms. eivät ole kotona kun tullaan takaisin maanantaiaamuna työaikaan, tai yllättäen estyvät tulemasta hakemaan. Nämäkin voivat olla teräviä, joten matkalaukku lienee ainoa sallittu paikka. Sitten vaan on paska nakki jos matkalaukku eksyy takaisintulomatkalla :(.
  10. Digivideokamera – JVC Everio GZ-MG330 sellainen, FUCK YEAH!
  11. Kameran muistikortit – No eihän yksi muistikortti riitä mihinkään viikon pituisella matkalla.
  12. Reppu tms. – Käsipakaasi lentokoneeseen (ei saa olla kokoluokaltaan mikään rinkka tms.) ja tarvittaessa sopivan kokoinen esim. ostosten kantamiseen.
  13. Matkalaukku – No eiväthän kaikki matkatavarat mihinkään reppuun mahdu.
  14. Digikameran akun laturi – Eihän yksi latinki riitä täyttämään kaikkia niitä muistikortteja.
  15. Digikamera – Ilman tätä muistikortit ja laturi olisivat turhia :D!
  16. Kännykän laturi – Kaikilla taitaa olla kolmitaajuuskännykät jotka toimivat jenkeissäkin, joten täytyyhän ne hätätapausten varalta olla mukana, ja voihan ainakin mun kännykällä mm. kuunnella musaa :).
  17. Otsalamppu – Kaiken varalta.
  18. Käteistä dollareina – Vaikka luottokortti onkin yleisin maksuväline, saattaa käteinenkin olla joissain paikoissa kuten busseissa sekä metrossa ainoa vaihtoehto ja sillä täytyy hoitaa mahdolliset tipit (10% ravintolalaskusta on kuulemma verinen loukkaus :o) sun muut. Luottokelpoisten kannattaa ottaa jotain 300-400$ (pieninä eli 1, 2, 5, 10 ja 20$ seteleinä) eli n. 50$ per päivä ja luottokelvottomien (:p) jopa tuplasti enemmän, koska dollarin kurssi on varsin heikko tällä hetkellä. Valuuttalaskuri löytyy paitsi Forexin sivuilta, niin myös esim. tästä.
  19. Huulirasva – Vakio-osa ainakin allekirjoittaneen hygieniapakkausta :P.
  20. Pelikortit – Ainakin 2 pakkaa, jotta voi pelata canastaa :P!
  21. Lentoliput – Ilman näitä ei päästä yhtikäs mihinkään.
  22. Verenluovuttajakortti – Onnettomuuden sattuessa pelastajat näkevät kortista veriryhmän välittömästi.
  23. ISIC-kortti – Kansainvälinen opiskelijakortti, jota ilman ei päästä yhtikäs mihinkään, tai ainakin joudutaan maksamaan hitosti enemmän lennoista sun muista. Toimii myös jonkin asteisena henkilöllisyystodistuksena.
  24. IYTC – Kansainvälinen nuorisokortti, eli vaihtoehto edelliselle.
  25. Ajokortti – No jos vaikka auto vuokrataankin jostain syystä, ja tämäkin käy henkkarista kun ei sitä koskaan tiedä minkä mikäkin paikka hyväksyy.
  26. Henkilökortti/kuvallinen KELA-kortti – Ajotaidottomien (:p) vaihtoehto edelliselle.
  27. Visa Electron – Tämä EI käykään USA:ssa :( (kuvanteko hetkellä luulin sen käyvän joissain paikoissa), mutta lentokentällä kyllä jos esim. haluaa hankkia sieltä viime hetkellä dollarit tai jotain muuta.
  28. Visa – Maailman yleisimmin hyväksytty luottokortti, jota ilman pärjääminen voi olla hyvin hankalaa.
  29. (Stockmann) Mastercard – Maailman toiseksi eniten hyväksytty luottokortti, jota ilman pärjääminen voi olla hankalaa.
  30. New York State & Ciy Manhattan -kartta - Unohtui kuvasta (kuva alla), mutta ei saa unohtua matkalta.
  31. Six Flags Great Adventure -liput - Ostin nämä juuri Visalla etukäteen netistä tulostettuina 10$ halvemman hinnan takia (kuva alla) ja ne käyvät minä tahansa puiston aukiolopäivänä marraskuulle asti. Helpoin tapa maksaa teidän osuutenne lienee että vaihdatte dollareita 43,79$ (39,99$ + 2,8$ verot + 1$ lähestyskulut) suunniteltua enemmän, ja annatte sen verran dollareita mulle lentokentällä/matkalla, sen sijaan että ruvettais laskemaan mitä toi on euroissa.

P.S. Huomasitko erään ekassa kuvassa olevan amerikkalaisen megajulkkiksen :D?

Matkaa varten tuli ostettua

Tää on nyt äärimmäisen turha tieto, mutta tuli tuossa kauppareissulla ostettua matkaa varten tuollainen suuvesipullo ja kyseistä merkkiä oleva shampoo, eli tuota kuvan Linna shampoota. Nyt tuli sit niin järisyttävän tärkeää tietoa, että...

Päivän typy

Valokuvaaja pääsi yllättämään minut ja typyn kesken touhujen, mutta onneksi ehdin muuttua näkymättömäksi ennen kameran laukeamista. -Typyä ei tainnut pahemmin valokuvaaja häiritä.

Hulkin matkatavaralista OSA 3

Viimeinen osa ja ne oleellisimmat, eli...
...

  1. Passi (no ilman sitä ei paljon matkustella)
  2. Aurinkovoide (sielä on sellaset helteet, että...)
  3. Sateenvarjo (jos nyt kuitenki sattuis satamaan)
  4. Kännykkä (kamera) <--(no, niinpä)

Hulkin matkatavaralista OSA 2

Taisi mennä vielä kolmanteenkin osaan tämä listä, sillä ei vieläkään mahtunut aivan kaikki samaan kuvaan. -Mutta tässä nyt olis toiset kahdeksan muuten. Ekassakin oli kahdeksan tävaraa saatu mahtumaan. -Tässä ne ovat...
...

  1. Housut
  2. Shortsit
  3. Paita
  4. Sandaalit
  5. Huppari/takki
  6. Kengät
  7. Lippis
  8. Aurinkolasit

Hulkin matkatavaralista OSA 1

Nyt pitääkin jo alkaa miettiä mitä pakkaa mukaan, joten ei muuta kuin listaamaan tarvittavia tavaroita. -Listani tulee kahdessa osassa kun en saanut kuvaankaan ängettyä kaikkia matkatavaroita -tossa on nyt osa, eli...
...

  1. Sukat
  2. Alushousut
  3. Hammasharja
  4. Hammastahna
  5. Shampoo
  6. Deodorantti
  7. Lukemista
  8. Lompakko

Hymiöt kuitenkin olennainen osa

Joops. Piti nuo leffa-arvostelut vielä blogaista tuonne vanhaan Tiltin blogiin koska noissa arvosteluissa on noi hymiöt kuitenkin olennainen osa ja näyttää tyhmältä täällä bloggerissa jos ne olisivat (:/) tyylin tossa muodossa. Ja jos kerran uuden Tiltin hymiöt ei näy Bloggerissa, niin pakkohan se on käyttää vanhan tiltin hymiöitä.

13 päivää matkaan

Ja mikä sopiva kuva löytyikään muistuttamaan asiasta. -New York Yankees pelaaja numero 13 paita. -Onneksi muuten löytyi kyseinen kuva. Olin jo paintissa muokkaamassa kuvaa sanan "thirteen" sisältävistä leffoista (Thirteen, Ocean's Thirteen, Thirteen Ghosts ja Friday the 13th) kuvaamaan jäljellä olevia päiviä.