maanantai 16. tammikuuta 2023

Päivän ruoka & juoma (by Tontsa)

Siinäpä sitä mehua kaatuu, mun hiAnoon viini(vai mikä lie 😁)lasiin. Mehu on tosiaan Marli Juissi Hedelmä, joka toimii päivän juomana. Ekaa kertaa, niin jopa itse mehuna - enpä muista että olisin blogannut sitä (mehua) koskaan täällä... Ruokana tosiaan toimii aikasemmassa blogauksessa esittelemäni fileesuikale, jonka sekaan heitin ruokakerman. Perunat taas - no nyt en tehnyt muussia, siihen olen vähän kyllästynyt 😕 Raakana vaan vedin 😎😲😱😵😋😆


No en nyt sentään raaka 'raakana', sanon vaan sitä raa'aksi - jos jotain vetää pelkästään ilman mitään 'lisuketta'. No onhan tossa lihaa, mutta perunat on raakoja - tai 'raakoja' =X :P :D Oli khyl hyvä ruoka, ja Frendit taas kelpas =) Ihan hyvää settiä tossa (frendeissä) on khyllä ollut, vaikka ollaan toka vikassa kaudessa. Yleensä joo taso laskee... No on tää khyllä kulta-aikaan verrattuna aika surkeaa, mutta... Ihan hupaisaa katottavaa, vaikka katonkin tätä jo jotain viidettä kertaa =X *SYDÄN* B) :P :D

Ruoka ostosten esittely

Jahas, taas mennään perunalla 😳😵😋😁 No se on ihan hyvä lisuke, siihen ei oikein kyllästy 😊 Ja sen kun voi tehdä niin monella eri tavalla! Tai siis... 😂 kahdella; muussi ja pelkkä peruna. Itse en ole ainakaan muulla tavalla tehnyt, ranskalaisten/sipsien teko on khyllä houkutellut 😋 Heitän aina kuoret roskiin, eikö niistä voisi tehdä sipsejä? No emmä tiiä... 😩😆 Ranskalaisetkin tosiaan houkuttelis, mutta se taitaa vaatia jonku koneen. Tai ainakin olisi helpompi sillä, mutta kai se veitselläkin onnistuisi...

Mutta, no eipä ole hirveätä intoa kokeilla, pakastimessa kun on 'valmiita' ranskanperunoita 😎😋😄 Toki, omatekoiset olisi varmaan paljon parempia - mutta... No ei nyt sanota, että 'ei koskaan' - mutta... sanotaan mutta 😔😓 ehheheheeee 😅

Mutta 😃 no eiköhän mennä niihin aineksiin 😇 Eli löytyy; Kariniemen Kananpojan Hunaja fileesuikaleKotimaista Ruokakerma ja peruna yleispesty.

Ja, sitten löytyy mehu 😲😲😋😀 No sitä en kovin usein vedä, paitsi kesällä nyt tulee enemmän... Mutta näin talvella, ei oikein huvita. Nyt vaan iski himo, teki mieli mehua - ja kerran sitä on jääkaapissa, niin ei muuta kun sen korkkaus 😊


Ihan hyvää vaihtelua siihen limuun :) Vaikka, no on tossakin khyllä sokeria - mitään sokerimattomia litkuja en khyllä vedä! Ihan hirveitä, pari kertaa olen erehtynyt ostamaan - ihan vahingossa kun en huomannut (että oli sokeriton)! Siitä eteenpäin olen tarkemmin katsonut, hirveetä litkua tosiaan oli... =( Mutta, sitten kohti valmista ruokaa =)

American History X, DVD-levy, error, huomenna uudestaan

Jaa-a -taas rupesi laite jotain temppuilemaan. Onneksi sain sentään katsottua Leonin..., mutta American History X kohdalla rupesi temppuilemaan heti avauskohtauksessa ja sitten simahti taas kokonaan mokoma laite. Ja nyt kellokin on jo sen verran paljon että yritän sitten huomenna mieluummin uudestaan. Otin soittimen pois seinästä ja annan sen olla yön yli silleen niin jos se vaikka auttaisi.

Päivän toinen leffa

Seuraavaksi menee katseluun tämä elokuva mitä en olekkaan vielä aikaisemmin nähnyt. American History X  pääosissa kaksi Edwardia - Norton ja Furlong. Eipä kait muuta kuin leffaa pyörimään. 

Päivän "eilisen jämät" jälkiruoka

Eilistä jälkiruokaakin oli pakattu mukaan oikein kunnon iso annos ja sehän passaa koska tota voisinkin kauhoa koko vuoallisen. 

Päivän "eilisen jämät" ruoka

Jees - tänään syön eilisen jämiä kun olin saanut vanhemmilta mukaan doggybagiin hieman naudanlihapataa ja perunamuusia. Siinä hienosti annosteltuna tollaseen mikroaaltouunin annoslautaseen.

Päivän leffa

Aika pistää katseluun tämä elokuva - Luc Bessonin The Professional - tai hieman tutummalla nimellä -Léon. Olen kyllä nähnyt tämän leffan..., mutta nyt en muista olenko nähnyt sitä ollenkaan tällä vuosikymmenellä 2000. Taisi olla myöhäistä ysäriä kun katsoin tämän viimeksi VHS versiona.

200. blogaus


 Ja 200. saavutettu🤩 - ou F#CK YEAH😎...🤗...!!!111 Harmi ettei saavutettu sitä viime viikon aikana kuten tammikuun ekalla viikolla jo lauantaina saavutettiin 100. blogaus..., mutta lähelle päästiin. Ei jääty kuin kolmen blogauksen päähän tavoitteesta eilen..., mutta ei sitä väkistenkään viitsinyt vääntää blogauksia jotta oltaisiin saavutettu 200 jo eilen. Kohti 300 blogausta.

Päivän poster + trailer

Nyt on upea juliste elokuvalla. Kyseessä on Liam Neesonin uutuusleffa Marlowe missä Neeson nähdään nimiroolissa. Hieno vanhanajan henkinen juliste kuin Hollywoodin kulta-ajoilta. Trailerinkin perusteella näyttää kyllä hyvältä - pistänkin sen heti seuraavaksi tähän alas👇...

...

Päivän kuva

Onko tässä vuoden paras otsikko uutiselle? -"Murto Varkaudessa". Tämä otsikko tulee jäämään historiaan. Ensimmäistä kertaa Iltalehden historiassa kun päästään uutisoimaan murrosta Varkaudessa. Alla👇 linkki tähän uutiseen.

IL - Murto Varkaudessa

Hyvänyön blogaus

Jees - aika laittaa sleep mode -"ON" -asentoon ja vetäytyä untenmaille. Ei muuta kuin - hyvää yötä ja MO!

Happy Birthday following actors, one model and one director

Tänään viettävät syntymäpäiviään nämä seuraavat näyttelijät..., yksi supermalli ja ohjaaja. Aloitetaan supermallista joka on elokuvista Zoolander 2 ja Absolutely Fabulous The Movie tuttu Kate Moss. Hän täyttää tänään 49-vuotta. Seuraavaksi on mm. elokuvista Event Horizon..., Vantage Point ja Collateral tuttu Richard T. Jones joka täyttää tänään 51-vuotta. Sitten on legendaarinen kauhuohjaaja John Carpenter joka on sellaisten elokuvien takana kuten -Halloween - naamioiden yö..., Tappaja-auto Christine ja The Fog - Usva.  Hän täyttää tänään 75-vuotta. Ja viimeisenä vielä elokuvassa Mary Poppins Returns nähty Lin-Manuel Miranda täyttää tänään 43-vuotta. Onneksi olkoon 🎂🎈🎁🥳 ja Happy Birthday 🎂🎈🎁🥳 kaikille päivänsankareille.