perjantai 15. tammikuuta 2016

Parhaat naissivuosat

 Ensimmäinen naissivuosaehdokas on näyttelijätär Jennifer Jason Leigh elokuvasta The Hateful Eight. -Tämä on hänen esimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Toinen naissivuosaehdokas on näyttelijätär Rooney Mara elokuvasta Carol. -Tämä on hänen toinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Kolmas naissivuosaehdokas on näyttelijätär Rachel McAdams elokuvasta Spotlight. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Neljäs naissivuosaehdokas on näyttelijätär Alicia Vikander elokuvasta The Danish Girl. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
Viides ja viimeinen naissivuosaehdokas on jo kertaalleen Oscarpalkittu näyttelijätär Kate Winslet. -Hän on ehdolla elokuvasta Steven Jobs. -Tässä oli kaikki tärkeimmät ehdokkaat. -Onnea kaikille.

Parhaat miessivuosat

 Ensimmäinen miessivuosaehdokas on jo kertaalleen Oscarpalkittu näyttelijä Christian Bale. -Hän on ehdolla elokuvasta The Big Short.
 Toinen miessivuosaehdokas on näyttelijä Tom Hardy elokuvasta The Revenant. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Kolmas miessivuosaehdokas on näyttelijä Mark Ruffalo elokuvasta Spotlight. -Tämä on hänen kolmas ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Neljäs miessivuosaehdokas on näyttelijä Mark Rylance elokuvasta Bridge of Spies. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
Viides ja viimeinen miessivuosaehdokas on supertähti Sylvester Stallone elokuvasta Creed mistä hän pokasi jo Golden Globen. -Tämä on hänen toinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.

Parhaat naispääosat

 Ensimmäinen naispääosaehdokas on kaksinkertainen Oscarvoittaja Cate Blanchett. -Hän on ehdolla elokuvasta Carol.
 Seuraava naispääosaehdokas on näyttelijätär Brie Larson elokuvasta Room. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa.
 Kolmas naispääosaehdokas on jo kertaalleen Oscarilla palkittu näyttelijätär Jennifer Lawrence. -Hän on ehdolla elokuvasta Joy.
 Neljäs naispääosaehdokas on näyttelijätär Charlotte Rampling elokuvasta 45 Years. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
Viides ja viimeinen naispääosaehdokas on näyttelijätär Saorise Ronan elokuvasta Brooklyn. -Tämä on hänen toinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.

Parhaat miespääosat

 Ensimmäinen paras miespääosaehdokas on näyttelijä Bryan Cranston elokuvasta Trumbo. -Tämä on hänen ensimmäinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Seuraava miespääosaehdokas jo kertaalleen Oscarpalkittu näyttelijä Matt Damon elokuvasta The Martian.
 Kolmas miespääosaehdokas on näyttelijä Leonardo DiCaprio elokuvasta The Revenant. -Tämä on hänen viides ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
 Neljäs miespääosaehdokas on näyttelijä Michael Fassbender elokuvasta Steven Jobs. -Tämä on hänen toinen ehdokkuutensa. -Onnea Oscarjahtiin.
Viides ja viimeinen miespääosaehdokas on viime vuonna Oscarin voittanut näyttelijä Eddie Redmayne. -Tänä vuonna hän on ehdolla elokuvasta The Danish Girl.

Parhaat ohjaajat

 Ensimmäinen ohjaajaehdokas on ohjaaja Adam McKay elokuvasta The Big Short. -Hän on ehdolla myös parhaasta käsikirjoituksesta samaiseen elokuvaan. -Tämä on Adamin ensimmäinen ehdokuus. -Onnea Oscarjahtiin.
 Seuraava ohjaajaehdokas on ohjaaja George Miller elokuvasta Mad Max: Fury Road. -Tämä on hänen neljäs ehdokkuutensa ja hänellä on yksi voitto elokuvasta Happy Feet.
 Kolmas ohjaajaehdokas on viime vuoden kolminkertainen Oscarvoittaja elokuvasta Birdman -ohjaaja Alejandro González Iñárritu elokuvasta The Revenant.
 Neljäs ohjaajaehdokas on ohjaaja Lenny Abrahamson elokuvasta Room. -Tämä on ohjaajan ensimmäinen ehdokkuus. -Onnea Oscarjahtiin.
Viides ja viimeinen ohjaajaehdokas on ohjaaja Tom McCarthy elokuvasta Spotlight. -Tämä on ohjaajan toinen ehdokkuus. -Onnea Oscarjahtiin.

Oscar nominees 2016

Oscar ehdokkaat ovat valittu ja kuten perinteen mukaan blogaisen täällä MatoApinassa ne tärkeimmät eli parhaat ohjaaja ehdokkaat ja näyttelijä/-näyttelijätär ehdokkaat. -Alla olevin otsikoin lähden tähän projektiin...
...
  • Parhaat ohjaajat
  • Parhaat miespääosat
  • Parhaat naispääosat
  • Parhaat miessivuosat
  • Parhaat naissivuosat

R.I.P. Alan Rickman

Brittinäyttelijä Alan Rickman on poissa. -Tähti oli kuollessaan 69 vuoden ikäinen. -Hän kuoli sairastettuaan syöpää. -Lepää rauhassa legenda.