torstai 10. heinäkuuta 2008

Lisäys matkataravalistaan

Mutsini eli perheeni kokenein matkaaja kertoi just puhelimessa kätevän tavan "kiertää" 90 millilitran nestemäärän rajoitus: Menee tyhjän muovipullon kanssa turvatarkastuksen läpi ja täyttää sen sitten lähimmässä vessassa, FUCK YEAH B)!

Matka-infoa: Lennot

Oon tässä pari päivää kerannyt erinäiköistä erittäin tärkeää matka-infoa mm. Finnairin ja USA:n matkustusviranomaisten sivuilta, sekä vähemmän tärkeää infoa nähtävyyksistä, ja tässä on lentoon liittyvistä tärkeimmät tiviistettynä. Ulko-asu nyt ei ole paras mahdollinen kiitos Wordistä kopioinnin, mutta en nyt sitä ehi korjata. Ja näköjään tää kusauttaa koko päivän ulkoasun linkkien osalta :x, mutta eipä oo hajuakaan miten sen korjais paitsi käyttämällä hitosti aikaa alla olevan ryhmittelyyn bloggerin omalla listajutulla Wordin sijaan.

· Ennen lentoa:

o Lähtöselvitys

§ Finnairin ulkomaan reittilentojen lähtöselvitys on terminaalissa 2, lähtöaulassa 2.

§ viimeistään 45 minuuttia ennen mannertenvälisen ja Lomalennon lähtöä.

§ Aikaa tulee kuitenkin varata reilusti mm. maahantulolomakkeen täyttöön, jossa kysytään englanniksi kaiken maailman kysymyksiä mm. terrorismista.

§ Kaikilla Suomen lentoasemilla myös päällystakit, pikkutakit ja jakut on laitettava turvatarkastuksessa läpivalaisuhihnalle. Kannettava tietokone on otettava ulos laukustaan ja asetettava erillään muista käsimatkatavaroista hihnalle. Matkapuhelin saa olla käsimatkatavaroissa tai takin taskussa.

§ Ainakin USA:ssa turvatarkastuksessa tulee myös riisua kengät.

§ Tulliviranomaiset kysyvät ainakin onko matkan tarkoitus ”business” vai ”pleasure” (johon tietenkin vastataan pleasure), sekä kauanko aikoo viipyä maassa. Lisäksi he saattavat kysyä hotellin nimeä (joka on siis Salisbury Hotel), sekä pyytää nähdä voimassa olevan paluulipun.

o Matkatavarat:

§ turistiluokassa kaksi laukkua, joiden kummankin mittojen summa saa olla enintään 158 cm (pituus + leveys + korkeus) ja kummankin paino enintään 32 kg, matkasuunnitelmassa lukee kuitenkin 23 kg

§ Kattava lista sallituista ja ei sallituista esineistä löytyy tästä, kätevämmin .pdf esitteenä tästä. Tiivistettynä matkalaukkuun saa pakata melkein kaikkea heittotähdistä ja nyrkkiraudoista sapeleihin ja lihaveitsiin, mutta ei mitään syttyvää, räjähtävää tai vahingoittavaa (esim. valkaisuaine), kun taas käsimatkatavaroihin saa ottaa korkeintaan nestekäyttöisen perus sytkärin, pienet sakset ja transformers -leluja, mutta jos esim. kynsisaksia ei tarvitse, kannattaa ne ajan säästämiseksi laittaa matkalaukkuun.

o Käsimatkatavarat:

§ Nesteitä sun muita vain korkeintaan 3 oz. (unssin) eli n. 90 millilitran (0,9 desilitra) kokoisissa läpinäkyvissä säiliöissä.

§ Kaikki käsimatkatavara on voitava sijoittaa hattuhyllyihin, vaatekaappeihin tai edessä olevan istuimen alle, varauloskäytävien kohdalla kuitenkin ainoastaan hattuhyllyihin.

§ Alla mainittujen määrien lisäksi matkustaja saa jokaisessa matkustusluokassa tuoda koneeseen pienen käsilaukun, pienen kameran tai kiikarin, matkalukemista, päällystakin jne.

§ Käsimatkatavaraan ei turvallisuussyistä saa pakata teräviä esineitä, kuten veitsiä, saksia, korkkiruuveja, puikkoja, pinsettejä, golfmailoja tai luistimia.

§ nesteitä voi viedä matkustamoon käsimatkatavarana, edellyttäen että ne on pakattu enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin jotka mahtuvat enintään yhden litran kokoiseen uudelleen suljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin. Jokaisella matkustajalla saa olla vain yksi muovipussillinen nesteitä.

§ Turistiluokassa 1 laukku, jonka ulkomitta on enintään 56 x 45 x 25 cm, paino saa olla 8 kg.

· Lennolla:

o Tarjoilu ja ostokset:

§ Voi ostaa Tax Free tuotteita

§ Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäsenet saa 10 % alennuksen lennolla ostetuista tuotteista (myös tarjoustuotteista) sekä 5 Plus-pistettä/1 euro kun ostosten loppusumma ylittää 15 euroa.

§ Maksaa voi käteisellä (myös dollareilla, kolikkoina ainoastaan eurot), pankkikortilla, luottokortilla, matkasekillä

§ Saatavana myös kofeiinitonta kahvia. Sekä alkoholi- että virvoitusjuomien valikoima on kattava. Turistiluokassa konjakki, viski, votka, likööri ja gin-tonic ovat maksullisia, samoin välipalat mannertenvälisillä reiteillä,

Nyc emailia :saint:... :x... :p... :D!


Joo sellaista vaan että lähetin Matskulle Nyc matkaan liittyvää säkäriä :saint:, eipä kait sitten...

Nyc email :saint:... :p.... :D -kuva!


...muuta :/... :'(... :p... :D, paitsi että matkaa odotetaan tod TOD TOOOoooD (:p... :D) innolla *SYDÄN*, FUCK YEAH B), joopS :p... :D!

Pari lisäystä matkatavaralistaan

Siinähän ne kuvassa taas näkyvät, mutta pitäähän ne käydä läpi tähän alle:
  1. Jakaja – No jotta yhdellä matkasovittimella saa monta laitetta yhtä aikaa latautumaan.
  2. Silmälaput – Varsinkin paluulennolla voi olla tarvetta nukkua valoisassa, joten joltain aiemmalta lennolta säästetyt laput tulevat mukaan.
  3. Kiikarit – Näistä on hyötyä ainakin esim. Empire State Building 86:nen kerroksen näköalatasanteella sekä sataman venekiertoajelulla.
  4. Nenäliinoja – Itse ainakin olen allerginen aamuille (:D… :P… :/), kun tuo nenä tuppaa vuotamaan varsinkin silloin.
  5. Fodor’s Exploring New York City -opaskirja – Vaikka onkin pianettu 14 vuotta sitten, sisältänee jotain hyödyllistä tietoa.
  6. Muuta matkalukemista – Kun opasteksti alkaa maistumaan puulta, on hyvä olla pari tavallistakin lukemista, sillä lento kestää 8 tuntia.
  7. Muovikassi – Ainakin yksi isohko likaisia alusvaatteita ja haisevia sukkia varten :P.
  8. ”Kertakäyttöinen” sadetakki – Vie vähemmän tilaa kuin sateenvarjo ja vapauttaa toisen käden esim. kameran kanssa heilumiseen :P.

Torstain typy!


Noniin :p, nyt on ihan kivaa (:p... :D) kyytiä selvästi tiedossa *SYDÄN*, FUCK YEAH B), joopS :p... :D! Paitsi pari juttua voi kärsiä matkan varrella (:p... :D) :x, nimittäin perhoset ainakin jotka varmaan liiskaantuu kun typyn palleroihin käy himokkaana (:p... :D) liian kovakouraisesti käsiksi *SYDÄN*... :'(... :p... :D, mutta ei panijakaan (:p... :D) välttämättä selviä ehjin nahoin :/... :'(... :x, koska typy saattaa kostaa perhosten raa'an (:p... :D) kuoleman raapimalla, repimällä, huitomalla yms shittiä (:p... :D) :'(... :p... :D! Unohtamatta tietenkään tota teräksisen terävää hametta (vai mitä lietä :p...), mutta, no kivut kestetään helposti kun on luvassa vähän vaaka mamboa (:p... :D) ton hottiksen kanssa *SYDÄN*, jossa kyydissä luulis perhosten lähtevän aika hemmetin äkkiä liitämään h3lvettiin (:p... :D) :saint:, teräshameen seurattessa niitä (perhosia :p...) sinne (h3lvettiin :p...) =), FUCK YEAH B), joopS :p... :D!


No mutta ehkä pienet haavat tuo vaan hyvää vaihtelua tylsään normaaliin haavattomaan (:p... :D) peittojen alla hikoiluun :saint:, kait :/, no kohta ehkä selviää *SYDÄN*, FUCK YEAH B), joopS :p... :D!

Huominen makee kuva on varattu B)... :p... :D!


Joo varaampa sitten huomisen makeen kuvan :), joka tällä kertaa liittyy Nyciin :saint:, mikä ois/on syytäkin :confused:, koska kohtahan me jo lähdetään sinne B), kaikkien blogauksienhan melkein pitäis tästä lähtien liittyä jotenkin Nyciin *SYDÄN*, melkein :/... :'(, joopS :p... :D! Joo eli :p...

"Makee perhonen" :saint:... :p... :D -kuva!


...huominen makee kuva, Nyc aiheinen sellainen :saint:... :p... :D, on siis varattu B), mutta liittyykö se tohon perhoseen miteinkään :x, jaa-a :saint:, joopS :p... :D!

Päivän makee kuva

No onhan toi nyt aika cool, eikös vain? -Leffasta en tiedä onko niin cool, mutta juliste ainakin on aika über cool. -Ainakin minun mielestäni.