perjantai 17. helmikuuta 2023

Päivän jälkiruoka

No nyt on kunnon setti... Tai noh, ihan perus leipomistarpeet - enkä edes kaikkia laittanut... Tämä on khyllä aika perus kuva, en khyllä ala kaivamaan niitä vanhoja (vertailun vuoksi). Mutta aika sama asetelma on ollut, paitsi nyt tossa on pari "uutta ainesta" 😳

Hyvin kohosi taikina, eipä mulla ole koskaan tainnut noin yli kulhon mennä?! 😵 Siihen on ainakin pari syytä, mitä keksin;

1) Puuhasin kaikenlaista muuta kun taikina kohosi, niin se taisi olla normaalia kauemmin kohoamassa.

2) Laitoin koko hiivan, yleensä olen vaan vähän yli puolet. En ole nimittäin halunnut, että se maistuu hiivalle. No pulla/sämpylä taikina on niin tuhti, että siihen voi khyllä helposti laittaa koko hiivan. Mutta pizzataikinaan en viitsi koko hiivaa laittaa, hyvä että edes puolia - siinä se saattaa maistua. Mutta nyt meni koko höskä, se (tai toi aikasempi) saattoi olla syy - että kohosi noin hyvin.

En tiedä, tai sitten kävi tuuri... 😁

No mä tein niitä aikasemmin uhoamani (😂) omatekoisia laskiaispullia 😇 Onnistu khyllä tosi hyvin! 😎 Tai pullat nyt oli ihan samoja mitä aikasemmin olen tehnyt (vaikka kohosikin yllättävän hyvin), mutta mansikkahillo ja kerma teki siitä tosi hyvää 😍 Ehdottomasti teen tätä jatkossakin, vaikka ihan talvella kun näitä ei edes myydä. Mutta omatekoisia myydään aina, tai "myydään" 😋


Ja kermaa oli niin paljon kun sielu sietää =) Se oli yksi tärkein syy tehdä näitä, kaupan laskiaispullissa kun kermaa ei ole nimeksikään!? =/ Ja se on jotain "avaruuskermaa" =( (joku sanoi purkki kermaa siksi, en oikein tiedä miksi?! Kai että se haihtuu kun avaruuteen, tjs shittiä... :P :D)! Omatekoinen on aina parasta B) Tai ei nyt aina, tai... No en jaksa miettiä asiaa, mutta kun kyse on laskiaispullista - niin ehdottomasti omatekoisia =) (ellei ole kiire eikä ehdi tekemään, mutta sitten voi vaikka ostaa pakastepullia. Toki jos on vaan joku 5min aikaa syödä eikä yhtään aikaa tehdä, niin sitten kaupan p**ka ajaa asiansa... :| itQ :'( joopS :P EHEHEHHEEEeeeee :D)! Mutta ehdottomasti onnistunut jälkiruoka siis, huomenna syön näitä varmaan lisää (kermaakin jopa jäi yli, vaikka sitä "imen" kun happea... :D)!

Päivän ruoka (by Tontsa)

Siinäpä ruoka valmistuu - tai alkaa olla jo ihan valmista (riisit on kuivumassa, ja jauhelikastike on myös melkein valmis)!

Siinäpä sitä ollaan tuttuakin tutummassa paikassa, eli TV:n äärellä 😊 Ja myös jo tutuksi käynyt Scrubs pyörii siellä 😍 Tästä eteenpäin en khyllä enään mainitse, että mikä TV sarja/leffa pyörii taustalla - niin ellei mulla ole jotain sanottavaa siitä. Mutta esittely nyt on aika turhaa, varsinkin kun se on melkein aina sama 😖 Mutta hyvä sarja tosiaan toi on, khyllä saa nauraa 😁 Ehdottomasti suosittelen katsomaan tätä 😇


Se olikin sitten siinä, ei muuta kun kohti jälkiruokaa =)

Ruoka ostosten esittely (by Tontsa)

Jahas, mitäs mahtaisi tänään olla luvassa? 😋 No eikö toi aika selkeä ole, mutta mennään siihen vielä erikseen 😊

Esitellään ne kuitenkin, eli; Risella Jasmiiniriisi, Barilla Basilico ja Kotimaista Sika-nauta jauheliha. Ja juomana toimii Laitilan Le Pom Hedelmä.


Ihan hyvää settiä pitäisi olla luvassa, näin perjantai iltana :) Tai oli, aikoja sitten - niin olen herkutellut tämän (ja jälkiruuan, josta myös vielä erikseen blogaan...)!

Päivän leffa(t)

Hiljattain tuli katsottua Tim Burtonin Batman elokuvat joten pistetäänpä nyt sitten uusintakatseluun Joel Schumacherin ohjaamat Batman elokuvat - Batman Foreve ja Batman & Robin - mistä puolestaan saadaan ARNOLD FOREVER...!!!!!!111111

Päivän ruoka

Tollanen super kermainen kastike tuli sitten väännettyä. Siinä on muuten vielä sen kuohukerman lisäksi vielä yksi kokonainen purkki Creme Fraisea mistä unohtui ottaa kuva..., mutta siitäkin oli päästävä eroon kun se lojui jääkaapissa.
Siinä vielä kuva tarjoiltuna lautasella. 

Ruoka ostosten esittely

Jollaksen Alepasta tuli haettua Kanan Filee suikale paketti ja Valio aura pussi.
Sen lisäksi tuli jääkaapista poistettua pitkään seissyt..., mutta vielä ihan käyttökelvollinen Valio kuohukerma ja äidiltä saatu Brema Ravioli Carciofi. Näkee sitten mitä sain näistä aineksista aikaiseksi.

Päivän trailer

Nyt näyttää kovalta leffalta😎. Tetris niminen leffa joka ei suinkaan ole mikään pelileffa vaan kyseisen pelin syntymiseen perustuva jännitysdraama. Eiköhän traileri anna paremman käsityksen leffasta kuin minun selostukseni - joten eiköhän pistetä sitä sitten kehiin.

...

Päivän KKSA-kuva + pilanimi

Kuten tuli leffan ensi-iltaesittelyissä lupailtua tulipa sitten muokattua päivän KKSA-kuva + pilanimi julisteesta. Siitä tuli sitten...

...

Risto Räppääjä ja Villi kone...................................Risto Räppääjä ja Kolli Vine

Perjantain ensi-illat, Nro 4

Laupias taksikuski 

Eipä kyllä tämäkään houkuttele juuri ollenkaan joten kiitos..., mutta ei kiitos. 

Perjantain ensi-illat, Nro 3

Muklat: Viirun ja Pesosen talon asukit

Ei tästä nyt oikein löydy muuta sanottavaa kuin se -"ei kiitos". Sitten kohti viimeistä ensi-iltaleffaa.

Perjantain ensi-illat, Nro 2

Risto Räppääjä ja Villi kone

Tämä ei voisi vähempää kiinnostaa joten -"ei kiitos" -vaan tälle..., mutta päivän KKSA-kuva ja pilanimi blogauksen tosta vois kyllä vääntää. Mielessä jo pilanimi..., mutta hoidetaan nyt eka nämä esittelyt pois alta.

Perjantain ensi-illat, Nro 1

The Fabelmans 

Ja tässä on se yksi kiinnostava ensi-iltaleffa mistä puhuin. Aina Spielbergin ohjaustyötä kiinnostavat nähdä. Ehdottomasti toivon Oscaria tälle filmille parhaasta ohjauksesta. 
 

15.2. ensi-iltaleffa

Ant-Man & Wasp: Quantumania 

Tämä tuli tosiaan eilen käytyä katsomassa MatoApina tiimin kanssa ja siitä tulikin sanottua ihan riittävästi eilisessä päivän leffa + poster blogauksessa joten eiköhän siirrytä etiä päin esittelyissä. 
 

Perjantain ensi-illat

Yksi leffa tulikin jo 15. päivä ensi-iltaan ja tulipa se eilen käytyä katsomassa..., mutta kait siitä vielä muutaman sanan voi mainita. Tänään ensi-iltaan tulevissa on ainakin yksi kiinnostava leffa. Mikä - se selviää sitten itse esittelyissä.

...

  • 15.2. ensi-iltaleffa
  • Perjantain ensi-illat, Nro 1
  • Perjantain ensi-illat, Nro 2
  • Perjantain ensi-illat, Nro 3
  • Perjantain ensi-illat, Nro 4

Happy Birthday following actors and one director

No herranjestas kuinka riittää onniteltavia😲...😵...😵‍💫..., mutta ei kait muuta kuin esittelemään ne. Siellä meillä on ekana elokuvista Halloween H20..., The Dark Knight Rises ja Inception tuttu Joseph Gordon-Levitt joka täyttää tänään 42-vuotta. Sitten on juuri hiljattain ystävänpäivänä Valentine elokuvassa näkemäni Denise Richards joka muistetaan myös elokuvista Starship Troopers..., Villit kuviot ja Kun maailma ei riitä Bondista. Hän täyttää tänään 52-vuotta. Sitten Harry Potter elokuvissa nähty Bonnie Wright täyttää tänään 32-vuotta. Elokuvista My Left Foot, Yksin kotona 2 ja On aika tappaa tuttu Brenda Fricker täyttää tänään 78-vuotta. Tappava ase ja Ransom - Lunnaat elokuvista tuttu Rene Russo täyttää tänään 69-vuotta. Freddy vs Jason ja W. elokuvista tuttu Jason Ritter täyttää tänään 43-vuotta. Sarjasta Pridon Break ja elokuvista Blade: Trinity ja Primeval tuttu Dominic Purcell täyttää tänään 53-vuotta. Elokuvien The Rock..., Bad Boys ja Transformers ohjaaja Michael Bay täyttää tänään 58-vuotta. Elokuvista Stand By Me ja Scream 2 tuttu Jerry O'Connell täyttää tänään 49-vuotta. Elokuvista Young Guns..., La Bamba ja Courage Under Fire tuttu Lou Diamond Phillips täyttää tänään 61-vuotta. Elokuvissa House of Wax ja Repo! The Genetic Opera nähty Paris Hilton täyttää tänään 42-vuotta. Sarjasta Keeping Up Appearances tuttu Patricia Routlendge täyttää tänään 94-vuotta. Jeepers Creepers elokuvista tuttu Jonathan Breck täyttää tänään 58-vuotta. Ja sitten vielä viimeisenä elokuvista Running Man ja Mars Attacks! tuttu Jim Brown täyttää tänään 87-vuotta. Onneksi olkoon 🎂🎈🎁🥳 ja Happy Birthday 🎂🎈🎁🥳 kaikille päivänsankareille.