perjantai 13. kesäkuuta 2008

Six Flags Great Adventure vuoristorataesittely: Bonus

Sarjan seuraavana ja viimeisenä esittelyvuorossa on varsin ainutlaatuinen ja jälleen kerran supersankariteemainen vuoristorata nimeltään Batman & Robin: The Chiller, joka valitettavasti suljettiin viime vuonna lukuisten jatkuvien ongelmien takia, ja tilalle pystytettiin viime kerralla esitelty The Dark Knight Coaster. Vuonna 1997 rakennettu lineaarisinduktiomoottoreilla tapahtuvaa laukaisua hyödyntävä silmukkavuoristorata Batman & Robin: The Chiller kärsi alusta alkaen kaikenlaisista teknisistä ongelmista ja olikin niiden takia suurimman osan avauskaudestaan suljettuna. Ongelmat eivät kuitenkaan estäneet laitetta nousemasta vuosien saatossa vuoristorataharrastajien suosikiksi ja päätymästä heidän sekä monien tavallistenkin huvittelijoiden sydämien syövereihin pysyvästi. Itsekin olen sataprosenttisen varma siitä, että olisin tykännyt tästä erittäin erikoisesta laitteesta enemmän kuin sen tilalle tulleesta The Dark Knight Coasterista, ja olenkin varsin harmissani laitteen purkamisesta, joten tavallisen tuulessa rätisevän kyytivideon sijaan blogaan alla näkyvän tunnepitoisen musiikkivideon, josta löytyy niin pysäytyskuvia, kuin videota laitteen kyydistä ja sen ulkopuolelta. Toivon kuitenkin että sama paremmuusjärjestys ei missään nimessä toteudu Dark Knight -elokuvan kohdalla, vaan että se pieksee tuntuvasti huonoimmaksi Batman elokuvaksi tituleeratun Batman & Robin -elokuvan.

Batman & Robin: The Chiller on - tai siis oli moottorien avulla laukaistava tuplavuoristorata, jonka molemmat radat, nimeltään Batman ja Robin, kulkivat hiukan erilaisten silmukoiden läpi, ylös mäkeä, sekä takaisin alas samaa reittiä asemalle. Moottorien suuren energiakulutuksen takia junia ei alkua lukuun ottamatta koskaan voitu laukaista yhtä aikaa, ja usein toiminnassa oli vain kaksikosta luotettavampi Robin. Molemmat junat kiihtyivät alkusuoran induktiomoottorien avulla 113 kilometrin tuntivauhtiin ja nousivat ylös pystysuoraa mäkeä. Mäen huipulla Robinin rata teki Medusan tapaan kobra rullaus -silmukan, kun taas Batman ns. silinterihattusilmukan, eli 90 asteen mäessä 90 asteen käännöksen, puolikkaan silmukan ja toisen 90 asteen käännöksen takaisin menosuuntaan ennen vaakatasoon laskeutumista. Silmukoiden jälkeen radat kulkivat vierekkäin pitkittäisen silmukoiden läpi ja ylös mäkeä, jonka yläpäässä olivat radan toisen induktiomoottorit. Nämä moottorit antoivat junille tarvittavan lisävauhdin päästä samojen silmukoiden läpi uudestaan, kun ne kulkivat radan läpi takaperin takaisin asemille. Ennen viimeistä mäkeä olevat pitkittäissilmukat poistettiin viime vuoden alussa, sillä aina kun ylämoottorit eivät toimineen, ei junan vauhti välttämättä riittänyt takaisin asemalle pääsemiseen. Batman pyyhälsi 347 metriä pitkän radan läpi noin puolessa minuutissa tehden 48 metrin pudotuksen, kun taas Robinilla 32 metrin pudotuksen sisältävään 375 metrin matkaan kului 48 sekuntia.

Olen hämilläni yhdestä jutusta ja täten en saa mentyä nuQmaa

Kuvasta sen jo näkeekin. Eli hyvänyön blogauksen oheinen kuva ei tahdo näkyä Tilt_2.0 blogissa vaan siinä on pelkkä linnki kuvaan esillä. -Tein kaiken niin kuin piti, mutta ei. -Kuvan laitto senku kusee. -Mikä neuvoksi? -Tämä asia jäi nyt valvottamaan minua.
...

EDIT. Tsii-sus Fuckin Christ että olen tahvo :x...:$...:/...:|...:ashamed:.. -Painoin koko ajan "linkki" painiketta, kun olisi pitänyt painaa "kuva" painiketta. -Nyt sekin probleema ratkesi ja voin mennä nukkumaan.

Hyvänyön blogaus: Goodnight

Joops, elikkä. Kyllä minun jo tässä vaiheessa kannattaa mennä jo unten maille mikäli meinaan jaksaa herätä huomenna klo 05:30 :o...:'(...:/...:x... -Eli ei muuta kuin hyvää yötä ja MO!

9o'clock News

No eipä mitään kummempia uutisia paitsi että meitsipoika on jälleen valmistautumassa nukkumaan. -Huomenna kun pitää keretä töihin jo kello 08:00 ja pitäisi täten jo herätä klo 05:30, että ehtii. -Onhan matkaa kuitenkin mentävä eka bussilla, sitten metrolla ja lopuksi junalla ja kaikkia joutuu odottamaan -junaa lähinnä että se lähtee, muita että ne saapuu. -Vielä tulee hyvänyön blogaus. -Minun osaltani.

Tupla De Nirot ja Battle Royale

(City by the Sea)

Vahvassa toimintadraamassa NYPD:n murharyhmän ansioituneen etsivän maailma järkkyy, kun hänen poikaansa epäillään murhasta. Ohjaaja: Michael Caton-Jones, USA 2002. (104') Pääosissa: Robert De Niro, Frances McDormand, James Franco, Eliza Dushku, William Forsythe. - Ohjelma sisältää kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.
...

(The Untouchables)

Kevin Costner -leffaputken käynnistää neljällä Oscar-ehdokkuudella huomioitu, visuaalisesti häikäisevä suurelokuva, joka yhdistää toimiintaa, draamaa ja jännitystä. Elliot Ness (Kevin Costner) julistaa sodan legendaarista gangsteripomoa Al Caponea (Robert De Niro) vastaan kieltolain aikaisessa Chicagossa. Sinisilmäisen Nessin kokoama Lahjomattomien joukko joutuu taistelemaan säälimättömän alamaailman lisäksi kaupungin poliisivoimia jäytävää korruptiota vastaan. Sean Connery palkittiin roolistaan sekä Oscarilla että Golden Globella. Pääosissa: Kevin Costner, Sean Connery, Andy Garcia, Charles Martin Smith, Robert De Niro, Patricia Clarkson. Ohjaaja: Brian De Palma. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. (114') Uusinta.
...

(Battle Royale)

Toimintatrilleri sijoittuu lähitulevaisuuden Japaniin, jossa 42 koululaista kuljetetaan autiolle saarelle pelaamaan viranomaisten luomaa Battle Royale -peliä. Nuoret aseistetaan hampaisiin asti, ja vain yksi heistä voi selvitä armottomasta taistelusta voittajana. Nuoria säälimättömästi kohtelevana pelinjohtajana nähdään myös Hullut japanilaiset -sarjasta tuttu supertähti Takeshi Kitano. Elokuvasta esitetään teatteriversiota pitempi ohjaajan versio. Pääosissa: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Taro Yamamoto, Chiaki Kuriyama, Sousuke Takaoka, Takeshi Kitano. Ohjaaja: Kinji Fukasaku. Ohjelma sisältää voimakkaita ja järkyttäviä kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille ja nuorille. (121') Uusinta.

Perjantain ensi-illat Nro 2

The Happening

Tätäkin voisi harkita jopa ihan teattereissa. -Haukuttu tosin aivan lyttyyn, mutta se ei nyt ole mitään uutta. Aina ne oikeasti kiinnostavimmat haukutaan pystyyn. -DVD kokoelmiin myös ehdottomasti.

Perjantain ensi-illat Nro 1

The Incredible Hulk

No tämähän pitää TOD mennä katsomaan -onhan sentään kyse "nimikkoleffasta" :D...B)...:whistle:.. -Joops. -Tässä on kuulemani mukaan enemmän toimintaa kuin 2003 ilmestyneessä Ang Leen Hulk leffassa joka muuten pitäisi sekin hankkia DVD:lle sarjisleffakokoelmiin. No viimeistään varmaan sitten kun tää uusikin tulee myyntiin.

Päivän typy(t)

No mikäs nyt on ku on nupit noin vastakkain. -Catfightiako luvassa? -Ei kun selvittämään.

Taitaa pikemminkin olla Catfightin jälkeisen sovinnon teon aika. -Taidan minäkin mennä eka haastaa riitaa heille jonka jälkeen sovintoseksi on paikallaan.

Päivän makee kuva

No mikäs muukaan kuin Friday the 13th Part VIII -Jason Takes Manhattan juliste. -Onhan se nyt aika makee, eikö olekkin?

Labelit/tunnisteet/aiheet/kategoriat käyttöön myös Tilttiin :)!

Miksikä ikinä noista nyt haluaakaan kutsua :P, niin eiköhän oteta käyttöön samat blogikategoriat (kuten Tilt 2.0 niitä kutsuu) kuin bloggerissa :)? Siis päivän typyt sun muut, joista jo muutaman tein kuten kuvasta näkee.

Perjantain 13. päivä

Tänään on perjantain 13. päivä ja voisikin sen kunniaksi ainakin päivän makeen kuvan pistää siihen liittyen. Tiedänkin sellaisen mikä liittyy samalla New Yorkkiin että perjantain 13. päivään. -Kohta näette.