sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Päivän makee(t) kuva(t)

Kuva 1. Kokonaiskuva kakkukattauksesta.

Kuva 2. Keskimmäinen kakku missä koriste hääpari keskellä kakkua. -Kuvien 3 -ja 4 kakuista ei tarvitse varmaan sanoa erikseen mitään.


Ei nyt voi jättää aivan tekstittömäksi tätä blogausta -jotenka selostan tässä kakun tekovaiheet ja pistän eka reseptin tähän alas.
...

Kakkupohja

  • 6 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Valmistusvaihe

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. -Siinä välissä voit yhdistää kuiva-aineet keskenään (vehnäjauho, perunajauho, leivinjauho). -Kun kananmuna ja sokeri on kunnolla vaahtoutunut lisää kuiva-aineet siivilöimällä sekaan kaverin sekoittaessa ne tasaisesti kauhalla. -Kaada valmis taikina kakkuvuokaan -ja pistä uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi. -Paiston jälkeen antaa jäähtyä huoneenlämmössä ennen seuraavaa vaihetta.

Otetaan sahateräinen veitsi ja sahataan kakkupohja kolmeen yhtä ohueeseen palaan. -Seuraavaksi palat pitäisi olla siten että pohjakerros on edessäsi ja välipohja -ja kansipohja sen edessäsi olevan pohjan edessä. -Sitten kostutat ekana tämän edessäsi olevan pohjan. Kostukkkeeksi käy vaikka kuohuviini mitä ite käytin kostukkeena. -Sitten kostutuksen jälkeen lisäät päälle valitsemasi täytteen -minun tapauksessani mansikoita -ja kermavaahtoa. Sitten nostat varovasti välipohjan päälle -ja sama uudestaan; -kostutus ja täyte. -Ja viimeiseksi kansipohja -ja sillekin kostutus. -Kansipohjan päälle tulee sitten kermavaahtokuorrutus joka levitetään tasaisesti kakun pintaan. -Myös kakun reunat kuorrutetaan tasaisesti kermavaahdolla. -Sitten mikäli haluaa -voi myös ottaa pursotin pussin ja pursottaa hienot koristeet. -Vielä viimeiset koristelut ja kakku on valmis.

Pistin jo Facebookiin

Tossa pieni esikatselukuva päivän makeista kuvista. -Pistin tosiaan eka Facebookiin esille. -Tänne MatoApinaan en tosin pistä niitä tuon kuvan näyttämässä järjestyksessä. -Mutta seuraavaksi siis päivän makee(t) kuva(t)..