tiistai 11. tammikuuta 2011

Vertailukuvat

 Kuvassa 1 vertailussa koko kasvot. -Huomaa pientä yhtälaisyyttä keltaisen ruudun -ja punaisen ruudun Alfredeissa. -Sinisen ruudun Alfredin ollessa taas kaukana molemmista.

 Kuvassa 2 vertailussa on hiukset. -Taas keltaisen ruudun hiuksista näkee pieniä yhtäläisyyksiä punaisen ruudun hiuksiin. -Sinisessä ruudussa ollen taas kaukana.

 Kuvassa 3 vertailussa ovat silmät ja nenä. -Nyt kyllä punaisen ruudun silmät ovat kaukana keltaisen ruudun silmistä. -Toisin kuin sinisen ruudun silmät ovat hieman lähempänä -jos nyt vain vielä sama suunta katseella. Punaisessa ruudussa kulmakarvat ovat hieman lähempänä keltaisen ruudun kulmakarvoja. -Sinisessä ruudussa taas kaukana. -Nenä punaisessa ruudussa on hyvinkin lähellä keltaisen ruudun nenää -joskin hieman isompi..., mutta muoto kohdallaan. -Sinisen ruudun nenä taas kaukana.

 Kuvassa 4 vertaillaan suita ja punaisen ruudun suu on siinä mielessä kohdallaan -että ainakin hampaiden lukumäärä on sama kuin keltaisen ruudun suussa. -Jokaisessa Alfred E. Neuman kuvassa on tuo sama määrä hampaita näkyvissä. -Sinisessä ruudussa taas ihan liikaa hampaita. -Muuten virne on kyllä oikeanlainen -toisin kuin punaisessa --näyttää hieman ynseältä.

 Kuvassa 5 vertailussa ovat korvat. -Punaisen ruudun korvat ovat selvästi lähempänä keltaisen ruudun korvia kuin sinisen ruudun korvat. -Eli kannattaa piirtää mallista.

Alfred E. Neuman mallista

Heti tuli enemmän näköinen kun piirsi mallista. -Tai no -silmät meni nyt hieman kusahtamaan. -Näyttää kauhean kärttyseltä..., mutta kasvojen piirteet -korvat ja hiukset ovat nyt oikeanmalliset kuten alkuperäisellä hahmolla. -Voin vielä paremmalla ajalla ehkä blogaista vertailublogauksen missä mallina käyttämäni Alfred kuva -tämä siitä piiretty kuva -ja taidekuvissa esittelemäni ulkomuistista piiretty kuva yhdistetty samaan kuvaan vertailtaviksi. -Mutta paremmalla ajalla tosiaan -sillä nyt on menoja.

Päivän taidekuva

Makeen kuvan inspiroimana kokeilin osaanko piirtää Mad-lehden herra Alfred E. Neumanin ulkomuistista -ja tollanen kuva siitä sitten tuli. -Ei kyllä aivan näköinen..., mutta se onkin minun Alfred minun tyylilläni. -Mad-lehdessäkin jokainen piirtäjä piirtää hahmon omalla tyylillään. -Tosin perusulkonäön pitäneet samana -että piirtäjän tyylin kyllä tunnistaa...., mutta hahmo näyttää aina samalta. -Omani nyt näyttää jokseenkin tältä kyseiseltä hahmolta..., mutta jos pitäisi saada täysin identtinen alkuperäisen hahmon kanssa..., mutta omalla tyylillä -niin pientä hiomista vielä. -Tai sitten piirtää suoraan mallista eikä ulkomuistista. -Siten ainakin saa heti enemmän näköiseksi.

Päivän makee kuva

Tontsan kaa siivottiin komeroa -tai no -Tontsa teksi suurimman osan työstä..., mutta kuitenkin. -Sitä komeroa siivotessa Tontsa löysi ikivanhan -koulussa tekemäni Mad aiheisen tyynyn. -Ja se oli sitä aikaa kun oli vielä olemassa Suomen Mad -jota nyt ei ole ilmestynyt enää pitkään aikaan. -Edes koottua erikoispainosta jota ilmestyi vielä ainakin vuonna 2008. -Yksittäisten lehtien julkaisu taisi tyssätä jo 2007 -tai alkuvuonna 2008. -Mutta tyyny on Suomen Madin parhaalta ajalta -joskus '90-luvun keskivaiheilta.

Päivän kuva(t)

 Iiltiksen sivuilta löytyi hauska kuvasarja vuoden urheilijaksi valitusta suunnistajaneidosta  hänen poseeratessaan pystinsä kanssa. -Kuvathan sopii täydellisesti tänne MatoApinaan päivän kuviksi -eivät näet ole kaukana omista pelleilykuvista. -Lainaan Iltiksen sivuilta kuvien kuvatekstit -jotka myös olivat kuin MatoApinan sivuilta ikään.

Kuvan 2 kuvatekstinä luki: -Kaunotar ei pelkää väännellä naamaansa hassuihin asentoihin.

Kuvan 3 kuvatekstinä luki: -Tällähän saa harjoitettua habaakin...

 Kuvan 4 kuvatekstinä luki: -Sopisiko tämä hatuksi?
 
 Kuvan 5 kuvatekstinä luki: -Rousk! 

Siis ihan samanlaisia tynkiä kommentteja kuin MatoApinassa blogin varhaisilta ajoilta. -Nyt pyrimme laittamaan hieman enemmän tekstiä tarinoihin missä on vastaavanlaisia poseerauskuvia. 

Päivän "leffatraileri" video

Hulkin eilistä päivän video blogausta lukiessa tuli mieleen tuleva länkkärileffa nimeltään Kova kuin kivi (True Grit). Se on uusintaversio länkkärilegenda John Waynen tähdittämästä samannimisestä leffasta vuodelta 1969. Uusintaversion pääosissa nähdään mm. Jeff Bridges ja Matt Damon. Leffa ilmestyi jenkeissä jo ennen joulua ja voittanut puolelleen sekä kansan (8.3/10) että kriitikot (80/100). Tässä voisi siis olla leffa joka kiinnostaisi Tontsaakin, eikös =)? Alla vielä leffan traileri, joka on kirjaimellisesti kova kuin kivi :D!