lauantai 28. tammikuuta 2012

Oscarit blogattu ja nyt on hiirikäsi kipee

Nyt on Oscar-ehdokkaat blogattu -ja hiirikäsi on aivan tunnoton alituisen klikkailun johdosta. -Etenkin ton Woody Allenin kohdalla otti kipeetä kädelle kun linkitteli niitä sen ehdokkuuksia. -Mutta nyt ne on blogattu -ja tältä päivältä blogailut on muutenkin blogattu. -Huomenna jatkuu perus blogauksialla. -Tän päivän omistan Oscareille.

Woody Allen - Midnight in Paris

Woody Allen - Midnight in Paris

Tämä on Woodyn 15. Oscar-ehdokkuus. -Ensimmäistä kertaa hän oli ehdolla vuonna 1978 elokuvasta Annie Hall josta voitot tuli parhaasta ohjauksesta -ja parhaasta käsikirjoituksesta. -Toisen kerran hän oli ehdolla vuonna 1979 elokuvasta Sisäkuvia -josta ei voittoa. -Kolmannen kerran vuonna 1980 elokuvasta Manhattan -josta ei voittoa. -Neljännen kerran elokuvasta Broadway Danny Rose vuonna 1985 -josta myöskään ei voittoa. -Vuonna 1986 elokuvasta Kairon purppuraruusu -josta ei voittoa. -Vuonna 1987 elokuvasta Hannah ja sisaret -josta voitto parhaasta käsikirjoituksesta. -Vuonna 1988 elokuvasta Radio Days -josta ei voittoa. -Vuonna 1990 elokuvasta Rikoksia ja rikkomuksia -josta ei voittoa. -Vuonna 1991 elokuvasta Alice -josta ei voittoa. -Vuonna 1993 elokuvasta Miehiä ja vaimoja -josta ei voittoa. -Vuonna 1995 elokuvasta Luotisade Broadwaylla -josta ei voittoa. -Vuonna 1996 elokuvasta Rakkauden jumalatar -josta ei voittoa. -Vuonna 1998 elokuvasta Harry pala palalta -josta ei voittoa -ja vuonna 2006 elokuvasta Match Point -josta myöskään ei voittoa. -Onnea tämän vuotiseen Oscar jahtiin.

Michel Hazanavicius - The Artist

Michel Hazanavicius - The Artist

Tämä on Michel'in ensimmäinen ehdokkuus. -Hän on ehdolla parhaasta ohjauksesta, parhaasta editoinnista -ja parhaasta käsikirjoituksesta. -Onnea Oscar jahtiin.

Martin Scorsese - Hugo

Martin Scorsese - Hugo

Tämä on Scorsesen kahdeksas Oscar-ehdokkuus. -Ensimmäisen kerran hän oli ehdolla vuonna 1981 elokuvasta Kuin raivo härkä -josta ei voittoa. -Seuraavan kerran hän oli ehdolla vuonna 1989 elokuvasta Kristuksen viimeinen kuisaus -josta myöskään ei voittoa. -Kolmannen kerran vuonna 1991 elokuvasta Mafiaveljet -josta ei voittoa. -Vuonna 1994 elokuvasta Viattomuuden aika -josta ei voittoa. -Vuonna 2003 elokuvasta Gangs of  New York -josta ei voittoa. -Vuonna 2005 elokuvasta Lentäjä -josta ei voittoa. -Ja vuonna 2007 elokuvasta The Departed -josta sitten viimein voitto parhaasta ohjauksesta. -Onnea tämän vuotiseen Oscar jahtiin.

Alexander Payne - The Descendants

Alexander Payne - The Descendants

Tämä on Paynen kolmas Oscar-ehdokkuus. -Ensimmäistä kertaa hän oli ehdolla vuonna 2000 elokuvasta Vaalit -josta ei voittoa. -Seuraavan kerra nhän oli ehdokkaana vuonna 2005 elokuvasta Sideways parhaasta ohjauksesta -ja parhaasta käsikirjoituksesta -josta jälkimmäisestä tuli voitto. -Onnea tämän vuotiseen Oscar jahtiin.

VÄLIVIIVA

Siinä oli naissivuosat. -Nyt sellainen leffan pituinen tauko -ja sitten vielä ohjaaja ehdokkaat.

Melissa McCarthy - Bridesmaids

Melissa McCarthy - Bridesmaids

Tämä on Melissan ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. -Hänet on aijemmin nähty mm. elokuvassa Saman katon alla. -Onnea Oscar jahtiin.

Janet McTeer - Albert Nobbs

Janet McTeer - Albert Nobbs

Tämä on McTeerin toinen Oscar-ehdokkuus.  -Ensimmäisen kerran hän oli ehdolla vuonna 2000 elokuvasta Tumbleweeds -Poste restante -osoite tuntematon -josta ei voittoa. -Onnea tämän vuotiseen Oscar jahtiin.

Bérénice Bejo - The Artist

Bérénice Bejo - The Artist

Tämä on Bejon ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. -Ranskalaisnäyttelijättären ainut Hollywood filmi on vuonna 2001 ilmestynyt Ritarin tarina. -Onnea Oscar jahtiin.

VÄLIVIIVA

Siinä oli se ainut naispääosa -ja seuraavaksi sitten naissivuosat. -Taas väliin tällänen väliviiva.

Glenn Close - Albert Nobbs

Glenn Close - Albert Nobbs

Tämä on Closen kuudes ehdokkuus. -Ensimmäisen kerran hän oli ehdolla vuonna 1983 elokuvasta Garpin maailma -josta ei voittoa. -Toisen kerran hän oli ehdolla vuonna 1984 elokuvasta Sisärengas -josta myöskään ei voittoa. -Kolmannen kerran vuonna 1985 elokuvasta Voittajan paluu -josta ei voittoa. -Neljännen kerran vuonna 1988 elokuvasta Vaarallinen suhde -josta ei voittoa -ja vuonna 1989 elokuvasta Valheet ja viettelijät -josta myöskään ei voittoa. -Onnea tämän vuotiseen Oscar jahtiin.

VÄLIVIIVA

Siinä oli miessivuosat -ja seuraavaksi naispääosiin -joita onkin vain yksi blogattavana.

Max von Sydow - Extreamly Loud & Incredibly Close

Max von Sydow - Extreamly Loud & Incredibly Close

Tämä on Sydowin toinen Oscar-ehdokkuus. -Hän oli aikaisemmin ehdolla vuonna 1989 elokuvasta Pelle Valloittaja -josta ei voittoa. -Onnea tämän vuotiseen Oscar jahtiin.

Kenneth Branagh - My Week with Marilyn

Kenneth Branagh - My Week with Marilyn

Tämä on Kennethin peräti viides ehdokkuus. -Ensimmäisen kerran hän oli ehdolla vuonna 1990 elokuvasta Kuningas Henrik V parhaasta ohjauksesta -ja parhaasta pääosasta..., mutta ei voittoa. -Toisen kerran hän oli ehdolla vuonna 1993 elokuvasta Swan Song -josta myöskään ei voittoa. -Ja vuonna 1997 elokuvasta Hamlet -josta ei voittoa. -Onnea tämän kertaiseen Oscar jahtiin.

Jonah Hill - Moneyball

Jonah Hill - Moneyball

Tämä on Jonahin ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. -Hänet muistetaan mm. elokuvista Superbad, Knocked Up -ja How to Train Your Dragon. -Onnea Oscar jahtiin.

VÄLIVIIVA

Siinä oli miespääosat. -Ei muuta kuin -seuraavaksi miessivuosat. -Erotellaan vain ne tällasella väliviivalla.

Jean Dujardin - The Artist

Jean Dujardin - The Artist

Tämä on Dujardinin ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. -Hän on aikaisemmin näytellyt mm. Lucky Luke elokuvassa vuonna 2009 nimikko-osassa. -Onnea Oscar jahtiin.

Gary Oldman - Tinker Tailor Soldier Spy

Gary Oldman - Tinker Tailor Soldier Spy

Tämä on Oldmanin ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. -Oldman muistetaan mm. elokuvista Bram Stokerin Dracula, Léon, Batman Begins -ja Yön ritari. -Onnea Oscar jahtiin.

Demián Bichir - A Better Life

Demián Bichir - A Better Life

Tämä on Bichirin ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. -Hän on aikaisemmin näytellyt mm. elokuvassa Che Fidel Castroa. -Onnea Oscar jahtiin.

2012 Academy Awards nominees

No niin. -Nyt on sitten aika rysäyttää ne oikeat ehdokkaat aloittaen taas miespääosista. -Eipä tähän sitten muuta.