tiistai 11. syyskuuta 2007

The truth shall set us free!


Hirveä riita on syntynyt toisen virheiden julkisesta kertomisesta ja niille nauramisesta (eli ilkkumisesta... varsinkin sillon kun ne eivät ole virheen tekijän mielestä hauskoja... eli useimmiten), joten on aika paljastaa totuus :saint:, koska sen kertomisen jälkeen ei riitaa pistäisi enää voida (lähes) ollenkaan syntyä :)!

Tätä tilannettahan ei olisi koskaan syntynytkään, jos jokainen meistä voisi muokata toistemme Blogger blogauksia, koska sillon voitaisiin jokainen korjata toisten virheet mahdollisimman huomaavaisesti ja ystävällisesti :), eli kertomatta niistä koko maailmalle aiheuttaen mahdollista häpeää ja nöyryytyksen tunnetta virheen tekijässä :/. Ainakin mulla (Matskulla) tommosia tuntemuksia on pari kertaa syntynyt kun Tontsa on erityisesti lähiaikoina paljastanut useita (ei kuulemma kuin murto-osan kaikista, kiitos siitä :)) mun virheitä ivallisen naurun tai huonohkon läpän saattelemana :/. Sen takia olen itsekin "kostoksi" lähiaikoina tehnyt samaa (mielestäni kuitenkin paljon lievempänä) Tontsalle, pahoitteluni siitä :ashamed:. Hulkin ja Tontsankin välillä on syntynyt aiheesta ainakin kerran kärhämää, joten uskoisin "vian" olevan Tontsassa, koska olen julkisesti kertonut myös Hulkin virheistä, mutta sellaisella tavalla ettei hän ole pahoittanut mieltään tai ainakaan kertonut siitä (toisin kuin Tontsan kanssa, ks. yllämainittu kärhämä). Joten jotta tämmoinen tilanne voitaisiin jatkossa välttää (tai ainakin vähentää niiden esiintymistiheyttä), on totuus paljastettava!

Totuus on se, että minä ja Tontsa pystymme kyllä muokkaamaan toistemme sekä Hulkin blogauksia Bloggerissa. Näin koska olemme Blogimme Admineitä. Hulk sen sijaan on vain Vieras (kuva), jolla on vähemän oikeuksia ja siksi ei pysty muokkaamaan kuin omia blogauksiaan. Muutimme Hulkin aikoinaan vieraskäyttäjäksi, koska pelkäsimme että ATK aloittelijana (ainakin muhun ja Tontsaan verrattuna) hän saattaisi Admin oikeusilla tehdä kokemattomuutensa takia vahingossa jotain peruuttamatonta (esim. delete blog, joka tuhoaa koko blogin :x). Pääosin Tontsan mielestä tästä ei kannattanut kertoa sinulle, koska olisit suuttunut siitä tms. :/. Itse suostuin järjestelyyn vastahakoisesti lähinnä sillä ehdolla, että kertoisin/kertoisimme totuuden kun järjestely aiheuttaa liikaa ongelmia ja haittoja. Sittemmin tuli esille se, että et pystynyt muokkaamaan muiden blogauksia. Tällöin halusin kertoa totuuden, mutta Tontsa ehti ensin vastata lisävalheilla, joten pitkällisen kiistelyn jälkeen "luovutin" ja lievensin kantaani siihen, että vannoin Tontsasta riippumatta kertovani totuuden kun järjestely aiheuttaa hankaluuksien lisäksi jotain ikävää. Ja nyt se päivä siis koitti, koska tähän mennessä olemme (minä kylläkin tilanteiden vähyyden valossa vähemmässä määrin kuin Tontsa) teeskennelleet ettemme pysty muokkaamaan toistemme blogauksia, vaikka tosiasiassa olemmekin koko ajan pystyneet niin tekemään. Mutta teeskentely on nyt aiheuttanut sen, että Tontsa mielestäni aivan liian usein paljastaa toisten virheitä julkisesti (jotta blogaaja itse voi ne bloggerissa korjata) aiheuttaen pientä tai suurtakin nöyryytystä sen sijaan että korjaisi ne itse jolloin kaikki olisivat tyytyväisiä/tyytyväisempiä :).

Eli tästä lähtien en aio julkisesti huomautella toisten blogauksissaan tekemistä kirjoitusvirheistä :saint:, ja toivon todella hartaasti että Tontsa tekisi samoin :). Poislukien jotkut harvat sellaisista virheistä jotka liittyvät kielioppiin (kuten se että "itsekin" kirjoitetaan yhdellä k:lla... josta en enää aio huomauttaa koska huomautin jo kerran), englannin oikeinkirjoitukseen (koska olen siinä molempia todistetusti selvästi parempi) tai erisnimiin (kuten Hulkin arvosteluissa olevan näyttelijöiden tms. nimet). Tähänkin mennessä olen yllämainituista erikoistapauksista huomaavaisesti korjannut mitään sanomatta noin 60% ja huomautellu lopuista, jotta virheen tekijä oppisi oikean muodon (hyvänä esimerkkinä tuo "itsekin"). Tuikitavallisista kirjoitusivirheistä ei siis tämän päivän jälkeen ole mielestäni mitään järkeä huomauttaa, ellei virheen takia ole syntynyt erityisen hauska sana tai jos huomaa virheen olevan jatkuva eli epäilee että kirjoittaja ei alunperinkään tiedä oikeaa muotoa. Huomaavaisuudella, ystävällisyydellä ja maalaisjärjellä pääsee siis pitkälle ja pystyy välttämään lukuisia riidan aiheita.

Huh! Kylläpäs tuntuu TOD hyvältä saada valheiden taakka pois harteiltani =)! Ei varmaan olisi koskaan pitänyt mokomaan valheeseen suostuakkaan :ashamed:, syvät pahoitteluni siitä. Toivon että ymmärrät että teimme sen blogimme ja itsesi parhaaksi. Minun puolestani voimme muuttaa sinutkin Adminiksi vaikka heti, sillä luotan taitoihisi jo sen verran että et tee mitään mikä ei olisi korjattavissa. Kiitos ja anteeksi. Peace out (:D)!

Ei kommentteja: